Succes ved cirkusfestival i Kina

 

Lars Lottrup er lige kommet hjem fra den første ”Tianjin International Comic Art Festival” i Nordøst Kina.

 

 

Lars har optrådt i det meste af Europa i over 10 år. Hans store succes ligger i hans evne til at tryllebinde både børn og voksne med hans kombination af balloner i alle størrelser og ethjulede cykler. Han er en af de få artister, der optræder med at kravle IND i en ballon. Det var dette nummer der gjorde at Lars blev inviteret til Kina blandt 85 andre artister fra hele verden.

 

”Tianjin International Comic Art Festival” inviterede nogle af verdens bedste klovne og komiske artister. Der var den tavse ”Clown Gordoon” fra USA, der var en traditionel klovn, der lavede sine egne utraditionelle numre. Han lavede bl.a. sin entré med toiletpapir, der blev blæst op i luften af 4-5 pumper med hjælp fra udvalgte publikum. Hugo Muñoz fra Peru lavede et klovnenummer med sin hund. Hunden var meget veldresseret og der var en dyb forståelse mellem hund og ejer. David fra Frankrig lavede en strudseimitation. Hans egne ben gjorde det ud for strudsens; hans hånd, der var strakt lige op i vejret, formede hovedet og hvordan han kunne bukke sin krop og hoved sammen til at være inde i strudsens fjerdragt, er ikke til at fatte. ”Fred Garbo’s Inflated Circus” fra USA optrådte med egne opfindelser af oppustede dragter, som man ser kopier af flere steder. Desuden var der deltagere fra Ghana, der lavede flot og tempofyldt akrobatik. Der var også kinesiske unicyklister, der på deres cykler kastede skåle op i luften med fødderne og greb dem på hovedet. Der var andre klovne fra Kina, Rusland, Spanien, Vietnam, England, Usbekistan og Italien.

 

Juryen, var, ligesom det kinesiske publikum, begejstrede for Lars’ præstation med megaballonen. Resultatet blev en sølvmedalje - en flot præstation i betragtning af, at Lars konkurrerede med nogle af de bedste entertainere fra hele verden.

Juryen, der skulle bedømme præstationerne, var samlet fra hele verden. Den bestod af flg. personer:

CANADA - Guy Caron - Founder of the National Circus School in Montreal. Director of Cirque Du Soleil's "Dralion". Former comic artist.

KINA - Hou Quangen - President of the Tianjin Acrobatic Artist Association and Tianjin Acrobatic Troupe.

KINA - Xu Shue - Former Director of Chinese Ministry of Culture, Acrobatics section. Famous Chinese Artistic Director

FRANKRIG - Dominique Mauclaire - Director of the annual Festival du Cirque de Demain competition in Paris.

MEXICO - Edwardo Murillo - President of Entertainment Bureaus in Mexico and Las Vegas

RUSLAND - Leonid Kostiyuk - President of ROSGOCIRK (the Russian Government Circus Company) and General Director of the Bolshoi Moscow Circus

USA - Mark McGuire - Director of Entertainment for Circus Circus Hotel-Casino in Reno, Nevada. Former comic artist.

 

Kineserne er, for en dansker, specielle at optræde for. De klapper ikke særlig meget under selve nummeret, som man ellers er vant til fra Europa og USA. De klapper mest af teknisk flotte præstationer og ikke så meget af pudsige indfald. Da Lars optrådte, var der dog stor begejstring blandt publikum. De grinede og klappede og tog godt imod den store ballon.

 

Humoren, landene imellem, var meget forskellig. Hvad én nation græd af grin over, trak en anden på skuldrene af. Der var mange bud på et sjovt cirkusnummer, men ikke altid kunne den internationale forsamling grine sammen. Det var spændende med så stor mangfoldighed af kreativitet og morskab. Håbet er, at mange andre artister vil få chancen for at deltage i denne festival, når den bliver holdt igen for anden gang om to år.

 

 

Sidste år var Lars for første gang i Kina. Her deltog han i VM på éthjulet cykel. 800 deltagere var samlet i 10 dage for at dyste i discipliner som højdespring, maraton, freestyle osv. For Lars resulterede det i en guldmedalje i ”gliding”, hvor man kører i frihjul ned ad bakke og bremser så lidt som muligt.

I sommers var Lars Lottrup kendt som "Lars fra Farum" under turneen med Søren Østergård's Zirkus Nemo. Her blev Lars hver aften slugt af en ballon. Det er et meget underligt og poetisk nummer, der er blevet sammenlignet med en genfødsel.

 

 

Lars Lottrup kan kontaktes for uddybende spørgsmål på telefon 20 88 52 77 eller via mail Lars@unicycle.dk